У Данії закликали перетворити “Північний потік-2” у піррову перемогу Росії: Скрепи рано раділи

У Данії закликали перетворити “Північний потік-2” у піррову перемогу Росії: Скрепи рано раділи

30.07.2021 0 By nnu

Колишній міністр закордонних справ Данії Уффе Еллеманн-Єнсен заявив, що західним країнам треба зробити все, щоб знайти спосіб перетворити газопровід «Північний потік-2» в піррову перемогу Росії. Про це він написав у статті для Berlingske, передають Патріоти України.

На його думку, щоб знизити загрозу залежності від російського газу, слід якомога швидше добудувати газопровід з Норвегії в Польщу. «У європейців повинна бути можливість перекрити кран, коли знадобиться натиснути на Росію», – зазначив він.

Еллеманн-Єнсен запропонував як альтернативу закуповувати американський скраплений газ.
Він додав, що загальна енергетична політика Європи теж могла б чинити тиск на Москву на ринку блакитного палива.

Раніше компанія-оператор російського експортного газопроводу «Північний потік-2» Nord Stream 2 AG заявила, що він добудований на 99 відсотків.

Завершення будівництва стало можливим після укладення угоди між США і Німеччиною, умови якої передбачають використання газопроводу в обмін на продовження транзиту російського газу через територію України, а Берлін і Вашингтон будуть спільно добиватися енергетичної безпеки Києва.

Спочатку будівництво «Північного потоку-2» мало завершитися в кінці 2019 року, однак цьому перешкодили санкції з боку США, через які роботу над проєктом змушені були завершити деякі європейські компанії, зокрема, швейцарський власник трубоукладника Allseas.

Патріоти України