Мінсоцполітики: Наступного року в Україні перевірять і кардинально змінять усі пенсії

Мінсоцполітики: Наступного року в Україні перевірять і кардинально змінять усі пенсії

30.07.2021 0 By nnu

У наступному, 2022, році на українців чекають кардинальні зміни у виплаті пенсії. Всі пенсії ретельно перевірять і перерахують. Причому це відбуватиметься не одноразово, а протягом року у п’ять етапів.

Наступного року в Україні перевірять і кардинально змінять усі пенсії – today.ua
Цьогоріч в українців попереду ще два етапи перерахунку і підвищення пенсій. Один відбудеться у жовтні, інший – в грудні. А вже в наступному році на них чекає п’ять етапів перегляду пенсій. Інформація про це з’явилась на сайті Мінсоцполітики України.

Отже, на громадян, які отримують пенсійні виплати, у 2022 році чекають такі перерахунки пенсій:
З 1 січня перерахують виплати інвалідам-чорнобильцям, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
У березні відбудеться індексація пенсій, якою буде охоплено загалом близько 10 мільйонів українських пенсіонерів. Тоді ж, у березні, обіцяють збільшити розмір доплати для пенсіонерів старше 75 років.
Наступного року в Україні перевірять і кардинально змінять усі пенсії

В липні, у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму, збільшаться мінімальна та максимальна пенсії. Крім того, зростуть суми доплат за понаднормовий стаж роботи, які також залежать від розміру прожиткового мінімуму.
З 1 жовтня обіцяють підняти розмір мінімальної пенсії для громадян, яким вже виповнилося 65 років. При цьому у них має бути виконана вимога за стажем роботи: 30 років – для жінок і 35 – для чоловіків.
З 1 грудня ще раз підвищать прожитковий мінімум. Це викличе нову хвилю підвищення пенсій аналогічну тій, що буде в липні.
Усе це дасть змогу упродовж року підвищити виплати практично всім категоріям пенсіонерів – вперше за 8 років.

Однак увесь цей план, розроблений Мінсоцполітики, ще треба включити до проекту бюджету, який розробляється Кабінетом міністрів. А згодом бюджет ще мають затвердити в парламенті.

https://biz.today.ua/